Programma-info

Genre: Experimenteel

Programmatijden

Tijdzone: CEST [GMT+2]
wo:
20:30 - 21:30
[ - ]

Over het Programma


Blaastaal, een woord zegt meer dan duizend beelden. Blaastaal is het programma van beeldend kunstenaar Bert Lezy. Door middel van collage zet hij de ruis van onze media en cultuur om in een nieuw poëtisch absurd taaluniversum. De banaliteit van alledag, de constante stroom van informatie zoals het weerbericht, de soaps, triviale nieuwsberichten, verkeersinformatie en ook taalcursusse, relaxatietherapie en sprookjes worden ontleed, geknipt en geplakt en omgevormd tot 'blaastaal'.  Daar hoort uiteraard ook muziek bij: Zeldzame muziekjes van overal en ook samenwerkingen met lokale muzikanten. Zo verscheen bijvoorbeeld de vinyl EP “Wagonman Meets Blaastaal” die tijdens uitzendingen het programma op Radio Centraal werd opgenomen in improvisatie met Luc Waegeman. Er bestaat ook al jarenlang een podcast van Blaastaal: blaastaal.podomatic.com Beeldend werk van Bert Lezy is te zien op www.bertlezy.be, youtube en sociale media

Blaastaal, een woord zegt meer dan duizend beelden.

Blaastaal is het programma van beeldend kunstenaar Bert Lezy. Door middel van collage zet hij de ruis van onze media en cultuur om in een nieuw poëtisch absurd taaluniversum. De banaliteit van alledag, de constante stroom van informatie zoals het weerbericht, de soaps, triviale nieuwsberichten, verkeersinformatie en ook taalcursusse, relaxatietherapie en sprookjes worden ontleed, geknipt en geplakt en omgevormd tot ‘blaastaal’. 

Daar hoort uiteraard ook muziek bij: Zeldzame muziekjes van overal en ook samenwerkingen met lokale muzikanten. Zo verscheen bijvoorbeeld de vinyl EP “Wagonman Meets Blaastaal” die tijdens uitzendingen het programma op Radio Centraal werd opgenomen in improvisatie met Luc Waegeman.

Er bestaat ook al jarenlang een podcast van Blaastaal: blaastaal.podomatic.com

Beeldend werk van Bert Lezy is te zien op www.bertlezy.be, youtube en sociale media